Το τραγούδι «Let it snow» θα μπορούσε να είναι το soundtrack των χριστουγεννιάτικων διακοπών σας στα Τρίκαλα Κορινθίας. Τα χιονισμένα έλατα, τα πετρόχτιστα αρχοντικά και εκκλησίες, δίνουν λίγη περισσότερη μαγεία στην γιορτή των Χριστουγέννων

 

Χτισμένα στις πλαγιές της Κυλλήνης και «πνιγμένα» στη φύση, τα Τρίκαλα Κορινθίας χωρίζονται σε τρεις συνοικίες, την Κάτω Συνοικία, την Μεσαία Συνοικία και την Ανω Συνοικία που είναι και η μεγαλύτερη στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας. 

Στα Κάτω Τρίκαλα, θα συναντήσετε τη πετρόκτιστη πλατεία με τα δύο υπερ-αιωνόβια πλατάνια όπου θα απολαύσετε ζεστούς καφέδες και τοπικά γλυκίσματα στα γύρω cafe, στα 900μ. υψόμετρο. Πεινάσατε; Στις ταβέρνες της πλατείας θα χορτάσετε με τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το αρνάκι στη γάστρα, τη στριφτή τυρόπιτα, το κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας. Πίσω στις κουζίνες, τα ηνία κρατούν οι μαγείρισσες του χωριού που μοιράζονται με τους επισκέπτες τις οικογενεικές συνταγές τους.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Δημητρίου, του 1697 με τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες.

Στα Μεσαία Τρίκαλα, οι επιλογές είναι ακόμη περισσότερες. Οι νέοι ξενώνες, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καφέ, φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο, αποτελούν πόλο έλξης αλλά ταυτόχρονα σέβονται το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο. Εκεί δεσπόζει η Μονή της Παναγίας, χτισμένη γύρω στο 1700 που επίσης αξίζει να επισκεφτείτε. ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΧΑΝΙΑ

Στα Άνω Τρίκαλα σώζονται επίσης πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου – 18ου αιώνα, όπως το αρχοντικό των Νοταράδων και ο περίφημος ναός του Αγ. Νικολάου με τις αξιόλογες τοιχογραφίες από το 10ο αιώνα και το σπίτι γεννήσεως του Αγίου Γερασίμου.

 
Όσον αφορά τη διαμονή σας, οι ζεστοί ξενώνες με τα τζάκια θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας.
 
 
 Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά