«Γίνε ο καλύτερος σου εαυτός»! Αυτό είναι το θέμα, το κάλεσμα, το σύνθημα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018, οι εορτασμοί του οποίου ξεκίνησαν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2018

 
 
Ο μεγάλος θεσμός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού διοργανώθηκε και φέτος από την μεγάλη οικογένεια των καρναβαλικών ομάδων, με χιλιάδες εθελοντές από το Ρέθυμνο, την υπόλοιπη Κρήτη, όλη την Ελλάδα αλλά και με πολλούς ένθερμους υποστηρικτές από το εξωτερικό, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης.
 
Η αφίσα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 είναι δημιουργία του γνωστού Ρεθεμνιώτη creative designer – εικονογράφου Στέλιου Καλογεράκη που οπτικοποιεί με ένα μοναδικό τρόπο το θέμα και το μήνυμα του!
«Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2018 στο Ρέθυμνο υιοθετούν ένα άμεσο και ξεκάθαρο συμβολισμό, ένα μήνυμα αναγέννησης, που μεταφέρει το νόημα της ψυχαγωγίας και παράλληλα, αποτελεί οπτική των αλληγορικών οπτικών μηνυμάτων, των προηγούμενων ετών. Τα προηγούμενα χρόνια, τα μηνύματα μέσα από τις αφίσες και τα έντυπα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, μετέδιδαν με σαφήνεια την ιστορική συνέχεια με βαθιές ρίζες τόσο στις Ενετικές επιρροές όσο και σε δρώμενα που πηγάζουν από την πλούσια ιστορία της αρχαίας Μινωικής Κρήτης», τονίζει ο Στέλιος Καλογεράκης.
 
Πρόγραμμα Στήριξης Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού «Έλα κι Εσύ»
«Έλα κι εσύ»! Για 6η συνεχή χρονιά το Ρέθυμνο ετοιμάζεται να αγκαλιάζει τη μεγάλη εκστρατεία υποστήριξης του θεσμού του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, η οποία επεκτείνεται με ένα σημαντικό πρόγραμμα «Υιοθεσίας» των μεγάλων εκδηλώσεων του! Μετά από κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής σε επιχειρηματίες διασκέδασης και εστίασης της πόλης μας, για την αναβάθμιση της Τελετής Έναρξης και της συνδιοργάνωση της από κοινού, η ανταπόκριση ήταν ένθερμη και άμεση! Οι επιχειρήσεις διασκέδασης και εστίασης αποφάσισαν να «υιοθετήσουν» την μεγάλη συναυλία των Locomondo στηρίζοντας οικονομικά την διοργάνωση της, ενώ δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση για τον έγκαιρο σχεδιασμό και προγραμματισμό της εκδήλωσης του 2019. Το πρόγραμμα «Υιοθεσίας» θα συνεχισθεί και θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια.
Και φέτος όλοι οι Επαγγελματικοί Φορείς και Σύλλογοι του Ρεθύμνου καλούνται μέσω των μελών τους να στηρίξουν το Πρόγραμμα του «Έλα κι Εσύ», μέσω οικονομικής ενίσχυσης του Θεσμού, λαμβάνοντας το σήμα του υποστηρικτή και ταυτόχρονα συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του παρεμπορίου. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η συλλογή της οικονομικής ενίσχυσης.
 
«Φεστιβάλ Πόλης»
13 Φεβρουαρίου στις 19:00 - 23:30
Πλατεία Μικρασιατών, Πλατεία Μικρασιατών 
Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το «Φεστιβάλ Πόλης» στην πλατεία Μικρασιατών. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αρωγός στην καλλιτεχνική έκφραση των νέων! Το πρόγραμμα: 11/2 19.00 Συναυλία με τους Rethy's RIFF. Θα γίνει επίσης η βράβευση των νικητών του παιδικού και εφηβικού Κυνηγιού Θησαυρού από τους “Γαλάτες” 12/2 19.30 Σπίτι Πολιτισμού. Παρουσίαση ντοκιμαντέρ: "Κομφετί Μνήμης από Ρεθεμνιώτικες Απόκριες». 
Ποδηλατοβόλτα στην πόλη για μικρούς και μεγάλους
15 Φεβρουαρίου στις 19:00 - 20:00
Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη 
19:00 Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Οι φίλοι του ποδηλάτου μασκαρεμένοι οι ίδιοι και τα ποδήλατά τους κάνουν την πιο τρελή, χρωματιστή και διασκεδαστική ποδηλατοβόλτα της χρονιάς γεμίζοντας τους δρόμους της Παλιάς Πόλης με κέφι και φαντασία, ποδήλατα και μασκαράδες.
Κρητικές παραδοσιακές Καντάδες
16 Φεβρουαρίου στις 19:00
Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη 
19:00 Έναρξη από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και κατάληξη στην πλατεία Μικρασιατών. Τα παραδοσιακά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου με μαθητές και καθηγητές , μουσικοί της πόλης μας και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας. Η καντάδα καταλήγει στην πλατεία Μικρασιατών όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι! Υπεύθυνος Μουσικού Σχολείου: Ηλίας Πίτερης Συντονιστής – Τομεάρχης: Ανδρέας Πλαϊτης
Παιδική & Νυχτερινή παρέλαση
17 Φεβρουαρίου στις 17:00 - 19:00
Κόμβος Θεοτοκοπούλου, Θεοτοκοπούλου 
Ρέθυμνο
Παιδική παρέλαση 16:30 Συγκέντρωση παιδιών στον κόμβο Θεοτοκοπούλου. 17:00 Έναρξη παιδικής παρέλασης με την εποπτεία των μεγάλων! Τα παιδιά λάτρεψαν τη δική τους αποκλειστική παρέλαση! Στις 17:00 το απόγευμα χιλιάδες παιδιά θα ξεκινήσουν από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και θα τερματίσουν στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου με ένα μεγάλο παιδικό πάρτι! Μαζί μας το παιδικό μιούζικαλ «XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!” Ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών.   Νυχτερινή παρέλαση 21:00…
Η μεγάλη παρέλαση
18 Φεβρουαρίου στις 14:00
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Η μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων. 14:00 Η μεγάλη μέρα έφτασε και όλοι είναι πανέτοιμοι για την Μεγάλη Παρέλαση Πληρωμάτων και Αρμάτων που θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι με εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου. Οι Καρναβαλικές ομάδες είναι 36 και τα άρματα 28, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 15.000 άτομα. 15:00 DJ Party στην πλατεία Μικρασιατών από την ομάδα «Oloi Vitsiozoi” 18:30 Τελετή Λήξης Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 στην παραλία (Ελ. Βενιζέλου) Καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου. Live Συναυλία με

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά