Το ολόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του λόφου του Λυκαβηττού είναι ένα «στολίδι» για την πόλη της Αθήνας
 
 
Χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και είναι μονόκλιτος ναός, κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με τρούλο. Λιτό και απέριττο με επιβλητικές τοιχογραφίες, το εσωτερικό της εκκλησίας προκαλεί δέος στους επισκέπτες. Στη θέση της εκκλησίας, στην αρχαιότητα, υπήρχε ο βωμός του Δία, ενώ σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας, υπήρχε κάποιος άλλος χριστιανικός ναός, μάλλον, κάποιο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, που όταν ερημώθηκε τελείως κτίστηκε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Το επιβλητικό κωδονοστάσιο της εκκλησίας που «στέκεται» από την πόλη της Αθήνας, ήταν δώρο της βασίλισσας Όλγας, στα τέλη του 19ου. Στον χώρο του ναού έχουν βρεθεί μαρμάρινες επιγραφές που μαρτυρούν πως εκεί υπήρξε κάποτε και ένα μικρό νεκροταφείο. 
 
 Στο δάπεδο υπάρχει επιγραφή που αναδεικνύει ότι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου καθιερώθηκε από τον μητροπολίτη Αθηνών Βενέδικτο (1782-1785). Αργότερα ο ναός επεκτάθηκε με την πρόσθεση δύο παρεκκλησίων, του Προφήτη Ηλία και Αγίου Κωνσταντίνο.
 
 
 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά