«Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος οδοντιατρικού τουρισμού», δηλώνει ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster (ADTC) και της Eurodentica Specialized Dental Care κ. Νικόλαος Κουβελάς στο περιοδικό της ομογένειας του Καναδά, το «GREEKVISION»
 
Στη συνέντευξή του, ο κ.Νικόλαος Κουβελάς προβλέπει ότι στα επόμενα πέντε χρόνια, η χώρα αναμένεται να προσφέρει τις οδοντιατρικές της υπηρεσίες σε 40.000 έως και 50.000 ασθενείς από το εξωτερικό.
 
«Έχει όλες τις προϋποθέσεις που είναι συνδυασμός ποιότητας αλλά και κόστους, θα λέγαμε. Ειδικότερα, η χώρα μας διαθέτει, άρτιες υποδομές, εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση σε έναν γεωγραφικό χώρο που παράγει Ιστορία και Πολιτισμό, με ιδανικό βιοκλίμα και σημαντική θέση στον χάρτη. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια εκτιμούμε ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε 40.000 έως 50.000 ασθενείς προερχόμενους από το εξωτερικό. Γι αυτό η ομάδα των οδοντιάτρων που απαρτίζουν το cluster μας, οργανώνεται πυρετωδώς για να επιτελέσει το σκοπό της. Αυτό άλλωστε είναι και το όραμά μας , για να γίνει η Αθήνα ο πρώτος προορισμός για όλους τους αλλοδαπούς που ζητάνε υψηλές παροχές οδοντιατρικών υπηρεσιών», τόνισε ο Νικόλαος Κουβελάς.
 
Μάλιστα, συνέκρινε το κόστος μίας θεραπείας στη χώρα μας, σε σχέση με Αμερική και Καναδά:«Οι διαφορές κόστους Αμερικής - Καναδά με την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες. Για παράδειγμα στο Τορόντο, το κόστος απονεύρωσης στον εξειδικευμένο οδοντίατρο, που είναι ο ενδοδοντιστής, ανέρχεται στο ποσό το 1.500- 1800 δολαρίων, ενώ στην Ελλάδα, ο ενδοδοντιστής κοστολογεί την ίδια οδοντιατρική πράξη στο ποσό των 350 ευρώ. Στον γενικό οδοντίατρο στην Αμερική, το κόστος ανέρχεται στα 1000 με 1200 δολάρια, ενώ στη χώρα μας η απονεύρωση κοστίζει 90 ευρώ. Υπάρχει λοιπόν μία σημαντική μείωση του κόστους. Γενικότερα έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει μία διαφορά από 40% έως και 75% κόστους Αμερικής με Ελλάδα».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά