Χαρίστε μοναδικά χριστουγεννιάτικα δώρα που φέρουν την υπογραφή ταλαντούχων Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών και αντλούν έμπνευση από τα εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης.
 
 
Πού; Μα φυσικά στα πωλητήρια του μουσείου της Ακρόπολης. Ανάμεσά τους, θα βρείτε και το Γούρι Μουσείου Ακρόπολης για το νέο έτος, το 2018. Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2018 είναι εμπνευσμένο από το στεφάνι μυρτιάς που εικονίζεται σε μαρμάρινη πλάκα και εκτίθεται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης (μέσα του 1ου αι. μ.Χ. ΕΜ8124). Η πλάκα με το ανάγλυφο στεφάνι από φύλλα και καρπούς μυρτιάς αφιερώθηκε στον Απόλλωνα υπό Μακραίς, ο οποίος λατρευόταν σε σπηλιά κάτω από τους επιμήκεις βράχους στα δυτικά της Ακρόπολης.  Ο άρχοντας θεσμοθέτης Μητρόδωρος από τον Μαραθώνα (επόπτης εφαρμογής του δικαίου) χάρισε στο θεό την ανάγλυφη απεικόνιση του ‘’στεφάνου μυρσίνης’’ που του είχε προσφέρει η πόλη για την πετυχημένη θητεία του. Πάνω αριστερά στη μαρμάρινη πλάκα διαβάζεται η ευχή 
 
Κεραμικό ρόδι
Εμπνευσμένο από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά (580–570 π.Χ.). Οι πολυάριθμοι σπόροι του ροδιού το έκαναν σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης. Το έκθεμα βρίσκεται στον 1ο όροφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων του Μουσείου Ακρόπολης.
 
 
«Η μεγάλη κουκουβάγια της Ακρόπολης» 
Πιστό αντίγραφο Μουσείου Ακρόπολης © acropolis museum
Πιστό αντίγραφο της μεγάλης μαρμάρινης κουκουβάγιας της Ακρόπολης των αρχών του 5ου αι. π.Χ. (Ακρ. 1347). Το πρωτότυπο βρέθηκε το 1840 βόρεια του Παρθενώνα και τώρα βρίσκεται στην είσοδο του Μουσείου. Η κουκουβάγια έχει μάτια μεγάλα και λαμπερά, σαν τα μάτια της Αθηνάς. Γι’ αυτό έγινε το αγαπημένο πουλί της θεάς . Έλεγαν ότι εμφανίστηκε λίγο πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ως καλός οιωνός για τη νίκη του Θεμιστοκλή. 
Το αντίγραφο είναι αποκλειστική παραγωγή των εργαστηρίων του Μουσείου Ακρόπολης και έγινε με υλικά και τεχνική που πληρούν τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας.
 
Διακοσμητικές πλακέτες «Καρυάτιδα & Κόρες»
Οι διακοσμητικές πλακέτες είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για το Μουσείο Ακρόπολης. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τις Καρυάτιδες και τις Αρχαϊκές Κόρες. Κάθε διακοσμητική πλακέτα έχει δύο όψεις για να απεικονίζει και τις δύο όψεις του γλυπτού.
 
Οι Καρυάτιδες ήταν μαρμάρινα αγάλματα νεαρών γυναικών που στήριζαν, αντί για κίονες, την οροφή του νότιου προστεγάσματος του Ερεχθείου. Μπορείτε να δείτε τα εκθέματα στον 1ο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης, στον εξώστη των Καρυάτιδων.
 
Οι Κόρες ήταν μαρμάρινα αγάλματα  νεαρών κοριτσιών, τα οποία οι εύποροι Αθηναίοι αφιέρωναν στη θεά Αθηνά, στην Ακρόπολη. Ντυμένα με πολύχρωμα ρούχα και εντυπωσιακά κοσμήματα ενσάρκωναν το ιδεώδες του νεαρού κοριτσιού της αρχαϊκής εποχής. Μπορείτε να δείτε τα εκθέματα στον 1ο όροφο, στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης.
 
Μαντήλι νόμισμα «Γλαύκα»
Εμπνευσμένο από αργυρό αττικό τετράδραχμο. Γύρω στα 400 π.Χ. Από την ανασκαφή στο οικόπεδο του Μουσείου Ακρόπολης. Στην πρόσθια όψη απεικονίζεται η κεφαλή Αθηνάς με αττικό κράνος που κοσμείται με φύλλα ελιάς και ανθέμιο και στην πίσω όψη γλαύκα, κλαδί ελιάς και μηνίσκος της Σελήνης.
 
Στριφτό δαχτυλίδι επιγραφή
Εμπνευσμένο από ψήφισμα για την ίδρυση του ναού και του βωμού της Αθηνάς Νίκης, στην οποία αναγράφεται και το όνομα του αρχιτέκτονα Καλλικράτη (427-424 π.Χ.). Το έκθεμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης στην ενότητα «Ο ναός της Αθηνάς Νίκης».
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά