Η Ελληνική Κοινότητα  Μελβούρνης (ΕΚΜ) εκφράζει την υποστήριξή της στην Ελλάδα και κατ 'επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην κοινή τους θέση για την αναγκαστική απέλαση προσφύγων και οικονομικών μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ΕΚΜ εξακολουθεί να ανησυχεί για την τύχη αυτών των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών που η Τουρκία εκδιώκει σθεναρά από τα σύνορά της με ψεύτικες ελπίδες, και σαφώς παραβιάζοντας τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια κρίση στα σύνορά της που δεν οφείλεται στην ίδια.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν υποσχεθεί σαφή υποστήριξη και τώρα πρέπει να εκπληρώσουν αυτή τη δέσμευση, καθώς οι προσπάθειες της Ελλάδας για τη διαχείριση αυτού του τελευταίου κύματος μεταναστών δεν είναι μόνο ένα έργο που αναλαμβάνει για την κυριαρχία της, αλλά και για την κυριαρχία ολόκληρης της Ευρώπης.

___________________________________________________

Πληροφορίες: +61 3 9662 2722  ή με  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης πραγματοποίησε μια ομάδα 35 μελών του Συλλόγου «Ιπποκράτης» του Σίδνεϊ, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Οι συμπατριώτες μας από το Σίδνεϊ παρακάθησαν σε γεύμα στο εστιατόριο «Melina on the Rooftop’ στον 13ο όροφο του Ελληνικού Κέντρου, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη και μέλη του προσωπικού.

Ο κ. Παπαστεργιάδης τους καλοσώρισε στο Ελληνικό Κέντρο και τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και το έργο της Κοινότητας, αναφερόμενος στην ιστορία του ιστορικού οργανισμού και στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα που προσφέρει.

Επίσης τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες και τα διαβήματα που κάνει για την προώθηση  θεμάτων που απασχολούν την ελληνική παροικία, ενώ στάθηκε στη συνεργασία της Κοινότητας με όλους τους ομογενειακούς οργανισμούς και τις αυστραλιανές και ελληνικές κυβερνήσεις.

Αναφέρθηκε και στο Φεστιβάλ «Αντίποδες» που έγινε το Σαββατοκύριακο και τους προσκάλεσε να το επισκεφθούν κατά την παραμονή τους στη Μελβούρνη.

Οργανωτής της επίσκεψης στη Μελβούρνη και το Ελληνικό Κέντρο ήταν η κ. Ελένη Γεωργίου από το ταξιδιωτικό γραφείο «Denny’s Travel» του Σίδνεϊ.

Όλοι οι ηλικιωμένοι έμειναν ευχαριστημένοι από την επίσκεψη στην Κοινότητα.

___________________________________________________

Πληροφορίες: +61 3 9662 2722 ή με το εμέιλ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το 2020, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας αποφάσισε να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας λίγο διαφορετικά.

Έχουμε καλέσει 31 γυναίκες - μία για κάθε ημέρα του Μαρτίου - να μας μιλήσουν για τον εαυτό τους, τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους και για το ποιες κρίσιμες αλλαγές πιστεύουν ότι απαιτούνται για την προώθηση της ισότητας και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η ηλεκτρονική καμπάνια θα προσεγγίσει χιλιάδες και θα παρουσιάσει την ποικιλομορφία των γυναικών στην κοινότητά μας.

Το παγκόσμιο θέμα για τη ΔΗΓ 2020 είναι #EachforEqual - ένας ίσος κόσμος είναι ένας ενεργοποιημένος κόσμος. Ελπίζουμε ότι η καμπάνια μας θα προσελκύσει πολλούς από εσάς να συμμετάσχουν και να δραστηριοποιηθούν. Ζητάμε να μοιραστείτε αυτά τα προφίλ, να προβληματιστείτε, και να αποτελέσετε μέρος της συλλογικής αλλαγής.

Επιθυμούμε επίσης να κινητοποιήσουμε τα μέλη της κοινότητας (και πέραν αυτής), ώστε να παρακολουθήσετε τις συναυλίες/εκθέσεις/παραστάσεις αυτών των γυναικών, να αγοράσετε τα σχέδιά τους, να υποστηρίξετε τις προσπάθειές τους, να συμμετάσχετε στο σύλλογό τους ή να συμβάλλετε στους στόχους τους.

Ακολουθήστε την καμπάνια μας για τη ΔΗΓ 2020 στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε ημέρα του Μαρτίου: Facebook (fb.com/GreekCommunityMelb) και Instagram (instagram.com/ greek_com_melb).

#EachforEqual #IWD2020 #GreekCommunityofMelbourne #GreekCentre

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσατε με το γραφείο της Κοινότητας στο: 03 96622722

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

O κ. Συλλούρης, βρέθηκε ατη Μελβούρνη ως επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση των Προέδρων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, κ.κ. Tony Smith και Scott Ryan.

Ο κ. Παπαστεργιάδης συναντήθηκε με τον κ. Συλλούρη την Κυριακή το βράδυ σε εκδήλωση της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης. Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο κ. Παπαστεργιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Στ. Αγγελοδήμου και την Κυπριακή Κοινότητα για τις στενές σχέσεις με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης, τόνισε ότι η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης υποστηρίζει τις δράσεις και τα έργο της Κυπριακής Κοινότητας και ιδιαίτερα τα σχέδια για το νέο κτήριό της, διαβεβαιώνοντας ότι θα παρέμβει προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς για την οικονομική ενίσχυση του έργου.

Ο κ. Παπαστεργιάδης συνομίλησε περισσότερο από μια ώρα με τον κ. Συλλούρη τόσο για την Κοινότητα όσο και για άλλα θέματα.

Iδιαίτερη προσωπική συνάντηση είχε με τον κ. Συλλούρη ο Πρόεδρος της Κοινότητας τη Δευτέρα το πρωί. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία κα Μάρθα Μαυρομμάτη.

«Στη συνάντηση αυτή συζητήσαμε μια σειρά από θέματα για οποία θα συνεργαστούμε στο άμεσο μέλλον», είπε ο κ. Παπαστεργιάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

 «Πρώτον, τον ενημέρωσα για την δημιουργία της νέας έδρας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης για την ελληνική γλώσσα και τον Πολυπολιτισμό και ότι μέσα από την έδρα αυτή θα δημιουργήσουμε σχέσες με τα άλλα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, για να δύνανται οι φοιτητές να πηγαίνουν σε πανεπιστήμια εκεί και να μετράει στο πτυχίο τους ο χρόνος που θα φοιτούν σε αυτά. Αυτό συμβαίνει ήδη με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ιταλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά όχι όμως με την Ελλάδα και την Κύπρο. Για τούτο θα προσπαθήσουμε να το ξεκινήσουμε εμείς αυτό με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας των χωρών μας.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης ενημέρωσε επίσης τον κ. Συλλούρη για το ειδικό επενδυτικό συνέδριο που θα διοργανωθεί σύντομα στην Ελλάδα, προτείνοντας και τη συμμετοχή της Κύπρου.

«Μέσα σε δύο μήνες και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Βικτώριας και επενδυτές από την Αυστραλία, διοργανώνουμε στην Ελλάδα ειδικό επενδυτικό συνέδριο. Πρότεινα στον κ. Συλλούρη να συμμετέχει και η Κύπρος, έτσι ώστε να επωφεληθεί από τις επενδύσεις που αναμένονται να γίνουν», είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

___________________________________________________

Πληροφορίες: +61 3 9662 2722 ή με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης συνοδευόμενος από τον ιερέα Ώκλαντ π. Γεώργιο Κανέλλη και τον Γραμματέα της Μητρόπολης κ. Ευάγγελο Καμπιτάκη.

Ο κ. Μύρων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μάρκου και ενημερώθηκε για τις δράσεις της Κοινότητας και του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε ότι συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας σε διάφορους τομείς με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας και διαίτερα σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά θέματα.

«Συζητήσαμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ζηλανδίας σε διάφορα θέματα», είπε ο κ. Παπαστεργιάδης. «Ενα από αυτά είναι να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε μια ταινία που ολοκληρώνεται τώρα και αφορά την ίδρυση ενός ορφανοτροφείου στο Φιτζί καθώς και άλλες εγκαταστάσεις. Με τη συνεργασία της Κοινότητας θα προβληθεί η ταινία στη Μελβούρνη και σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.»

Ο κ. Παπαστεγιάδης συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον κ. Μύρωνα στην Κωνσταντινούπολη κατά την επίσκεψή του στο Φανάρι.

«Γνωρίστηκα πρώτη φορά με τον σεβασμιώτατο στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη συνάντησή μου με τον Οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο,» ανέφερε ο κ. Παπαστεργιάδης. «Συζητήσαμε για θέματα που μπορούμε να συνεργαστούμε για να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν την ομογένεια, αλλά και τη δημιουργία ενός ενωτικού κλίματος στην παροικία και στις σχέσεις της Εκκλησίας και των κοινοτήτων.  Συζητήσαμε τη δυνατότητα συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και τον ενημερώσαμε πώς λειτουργούν τα σχολεία μας και τι κάνουμε για να τραβήξουμε το ενδιαφέρον των μαθητών.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε ότι κ. Μύρων είναι  ταπεινός, φιλικός, προσιτός και καλός συνομιλητής. Η  συζήτηση μαζί του διήρκησε μια ώρα. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά θέματα, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η ενίσχυση των προγραμμάτων της Μητρόπολης με την αρωγή ομογενών ευεργετών.

«Παρουσιάσαμε τη δική μας εμπειρία ως παροικιακός οργανισμός, υπογραμμίζοντας ότι εργαζόμαστε συλλογικά με τους ευεργέτες μας και την παροικία για τα έργα και τις δράσεις μας. Ιδιαίτερα εξηγήσαμε πώς πετύχαμε να δημιουργήσουμε το Ελληνικό Κέντρο, το 15ώροφο κτήριο της Κοινότητας. »

Ο κ. Μύρων επισκέφθηκε επίσης και τα γραφεία της Κοινότητας όπου γνωρίστηκε και συνομίλησε με τα μέλη του προσωπικού, ενώ είχε μια εκτενή συζήτηση για τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κοινότητας με τον υπεύθυνο των κοινοτικών σχολείων κ. Μάνο Τζιμπραγμό, καθώς και με εκπαιδευτικούς.

___________________________________________________

Πληροφορίες: +61 3 9662 2722 ή με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά