Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

O κ. Συλλούρης, βρέθηκε ατη Μελβούρνη ως επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση των Προέδρων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, κ.κ. Tony Smith και Scott Ryan.

Ο κ. Παπαστεργιάδης συναντήθηκε με τον κ. Συλλούρη την Κυριακή το βράδυ σε εκδήλωση της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης. Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο κ. Παπαστεργιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Στ. Αγγελοδήμου και την Κυπριακή Κοινότητα για τις στενές σχέσεις με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης, τόνισε ότι η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης υποστηρίζει τις δράσεις και τα έργο της Κυπριακής Κοινότητας και ιδιαίτερα τα σχέδια για το νέο κτήριό της, διαβεβαιώνοντας ότι θα παρέμβει προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς για την οικονομική ενίσχυση του έργου.

Ο κ. Παπαστεργιάδης συνομίλησε περισσότερο από μια ώρα με τον κ. Συλλούρη τόσο για την Κοινότητα όσο και για άλλα θέματα.

Iδιαίτερη προσωπική συνάντηση είχε με τον κ. Συλλούρη ο Πρόεδρος της Κοινότητας τη Δευτέρα το πρωί. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία κα Μάρθα Μαυρομμάτη.

«Στη συνάντηση αυτή συζητήσαμε μια σειρά από θέματα για οποία θα συνεργαστούμε στο άμεσο μέλλον», είπε ο κ. Παπαστεργιάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

 «Πρώτον, τον ενημέρωσα για την δημιουργία της νέας έδρας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης για την ελληνική γλώσσα και τον Πολυπολιτισμό και ότι μέσα από την έδρα αυτή θα δημιουργήσουμε σχέσες με τα άλλα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, για να δύνανται οι φοιτητές να πηγαίνουν σε πανεπιστήμια εκεί και να μετράει στο πτυχίο τους ο χρόνος που θα φοιτούν σε αυτά. Αυτό συμβαίνει ήδη με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ιταλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά όχι όμως με την Ελλάδα και την Κύπρο. Για τούτο θα προσπαθήσουμε να το ξεκινήσουμε εμείς αυτό με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας των χωρών μας.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης ενημέρωσε επίσης τον κ. Συλλούρη για το ειδικό επενδυτικό συνέδριο που θα διοργανωθεί σύντομα στην Ελλάδα, προτείνοντας και τη συμμετοχή της Κύπρου.

«Μέσα σε δύο μήνες και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Βικτώριας και επενδυτές από την Αυστραλία, διοργανώνουμε στην Ελλάδα ειδικό επενδυτικό συνέδριο. Πρότεινα στον κ. Συλλούρη να συμμετέχει και η Κύπρος, έτσι ώστε να επωφεληθεί από τις επενδύσεις που αναμένονται να γίνουν», είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

___________________________________________________

Πληροφορίες: +61 3 9662 2722 ή με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά