Μία άγνωστη υπόθεση σύλληψης δύο Τούρκων στο λιμάνι της Κυλλήνης, αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντόνης, από το βήμα της Βουλής. Αναφερόμενος στην υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται αναίτια σε φυλακές της Αδριανούπολης, από τις αρχές Μαρτίου, ο Σταύρος Κοντόνης αποκάλυψε το περιστατικό και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και δεν ισοψήφισε παράνομες και παράτυπες συμπεριφορές

 

«Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Τούρκου που εισήλθε στον Έβρο», είπε ο κ.Κοντονής και προέβη στην αποκάλυψη: «Υπάρχει και πιο πρόσφατο περιστατικό. Όταν πριν από δυο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης»

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίσει υποθέσεις. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται τόσο στην Τουρκία όσο και στην διεθνή κοινότητα από την οποία περιμένουμε μια πιο σταθερή στάση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που ακόμα δεν γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται», επεσήμανε. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά