Οχτώ Ελληνοκύπριους και μία Βρετανίδα συνέλαβαν οι κατοχικές αρχές, στην παραλία «Γλώσσα» στην Αμμόχωστο

 

Οι Ελληνοκύπριοι και η Βρετανίδα υπήκοος μετέβησαν στην παραλία το πρωί της Τρίτης, πριν από την άφιξη των Ευρωβουλευτών. Η προκλητική σύλληψη έγινε με τη δικαιολογία ότι απαγορεύεται να βρίσκονται εκεί καθώς πρόκειται για στρατιωτική περιοχή. Μάλιστα, τους ζήτησαν να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τις φωτογραφικές μηχανές. Στη συνέχεια, έλεγξαν τα κινητά τηλέφωνα και τις φωτογραφικές μηχανές και αφού έσβησαν κάποιες φωτογραφίες, τους άφησαν ελεύθερους ζητώντας τους την άμεση απομάκρυνσή τους από την παραλία.  

Τα εννέα άτομα, μαζί με άλλους Ελληνοκύπριους συγκεντρώθηκαν στο δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο "Κωστάντια" και αναμένουν την άφιξη των Ευρωβουλευτών. Την ίδια στιγμή, προκαλούν οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στην τουρκική εφημερίδα, Γενί Ντουζέν και δείχνουν συγκεντρωμένους για να υποδεχτούν τους Ευρωβουλευτές, Τούρκους εποικους και Τουρκοκύπριους να κρατούν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και να κάνουν το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απαρτίζεται από τους: Cecilia Wikström (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – επικεφαλής κλιμακίου, Alberto Cirio (Ιταλία), μέλος, Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), μέλος, Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), μέλος, Igor Šoltes (Σλοβενία), μέλος, Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), μέλος, Δημήτρη Παπαδάκης(Κύπρος), μέλος, και Τάκη Χατζηγεωργίου (Κύπρος), μέλος. Οι Ευρωβουλευτές επισκέφτηκαν την Αμμόχωστο για να επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012, που μεταξύ άλλων καλεί την τουρκική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά