Στην προκλητική αναπαράσταση, τα τείχη της Κωνσταντινούπολης φλέγονται,  ενώ καυτή λάβα σκεπάζει την εικόνα της Θεοτόκου και οι εκκλησίες γίνονται τζαμιά

 

 

Πεντακόσια εξήντα πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν στις 29 Μαΐου, από την ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Η μαύρη επέτειος για τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων, ήταν μία ημέρα χαράς για τους Τούρκους που φρόντισαν να στήσουν μία κιτς αναπαράσταση της Άλωσης που στόχο είχε τον εντυπωσιασμό. Στην προκλητική αναπαράσταση, τα τείχη της Κωνσταντινούπολης φλέγονται,  ενώ καυτή λάβα σκεπάζει την εικόνα της Θεοτόκου και οι εκκλησίες γίνονται τζαμιά. 

Στο βίντεο εμφανίζονται ο Μωάμεθ ο Πορθητής, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Αμπντουλχαμίτ Χαν.  Το προσβλητικό βίντεο -  προπαγάνδα , διάρκειας 20 λεπτών, κλείνει με ένα πλάνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο αφηγητής τότε αναφέρει: «Εσύ όμορφε στρατηγέ, δεν άλωσες μόνο μια πόλη. Έγινες πηγή έμπνευσης και στα παλληκάρια που ήρθαν μετά από εσένα. Εσύ έτσι προχώρα κύριέ μου, ο κόσμος να δει δύναμη, να δει πίστη, να δει νίκη».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά