Είκοσι τρεις πόλεις της Ελλάδας διαδήλωσαν για το Μακεδονικό, ζητώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην παραχωρήσει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.
 
Το απόγευμα της Τετάρτης (6/6) πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις χιλιάδων πολιτών σε  σε Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα. 
 
 
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα. Χαρακτήρα κεντρικής συγκέντρωσης έχει το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
 

«Η Μακεδονία ντύθηκε στα γαλανόλευκα και διατράνωσε την πρόθεση της να αρνηθεί την παραχώρηση του όρου Μακεδονία» δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας. «Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιες συγκεντρώσεις. Δεν πέρασε ο φόβος ότι θα υπάρξουν επεισόδια και ακραίες φωνές. Τώρα περιμένουμε την κυβέρνηση. Οι βουλευτές άκουσαν πολύ καλά ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να υπογράψουν οποιαδήποτε συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονια» πρόσθεσε ο κ. Πατσίκας.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά