Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε η συμφωνία να έρθει στη Βουλή, πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη ΠΓΔΜ το Σαββατοκύριακο στις Πρέπες «ώστε να διαπιστωθεί εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της».

 

«Ο κ.Τσίπρας ενήμερωσε εσάς χθες αλλά και τον ελληνικό λαό να υπογράψει μία διακρατική συμφωνία με τον βόρειο γείτονά του, μία συμφωνία που κατά την άποψή μας, είναι βαθειά προβληματική,όχι μόνο επειδή είναι αντίθετη με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γιατί υποχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα που για μας είναι μία εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή. Αλλά γιατί ο κ.Τσίπρας, δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος, έχει ταχθεί ξεκάθαρα, απέναντι στη συμφωνία αυτή. Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που είναι πρωτοφανής στην συνταγματική Ιστορία. Από τη μία ένας πρωθυπουργός που δεν έχει ξεκάθαρη εντολή να έχει πρόθεση να δεσμεύσει τη χώρα και να δημιουργήσει μία πραγματικότητα η οποία στη συνέχεια δεν θα μπορείθ να αλλάξει. Θα ήθελα να παρέμβετε και εσείς ώστε αυτή η συμφωνία να έρθει το συντομότερο δυνατό στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να διαπιστωθεί αν η Βουλή περιβάλλει τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της

Είναι το ελάχιστο, το οποίο μπορεί να κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας για να εξασφαλίσει, αν μη τι άλλο, ότι τηρείται το Σύνταγμα της χώρας. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη δυνατότητά μου για να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή. Αλλά πιστεύω ότι και εσείς, ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, αλλά και ως ένας άνθρωπος που γνωρίζει βαθιά την συνταγματική τάξη της χώρας, μπορείτε να παρέμβετε, ώστε να γίνει το συνταγματικά αυτονόητο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να είστε βέβαιος ότι με πλήρη τήρηση και σεβασμό του Συντάγματος, θα πράξω αυτό που μου αναλογεί», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά