Μια διάλεξη για τη Μεγάλη Ιωνία και το πώς συνδέεται με την Κίνα θα παρουσιαστεί από τον Κωνσταντίνο Καλυμνιό, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στο Ελληνικό Κέντρο, ως μέρος των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Το σεμινάριο αυτό θα αντικαταστήσει προγραμματισμένη διάλεξη του καθηγητή Βρασίδα Καραλή, η οποία ακυρώθηκε λόγω προσωπικών περιστάσεων, αλλά θα παρουσιαστεί αργότερα.Ήταν οι Κινέζοι αυτοί που έδωσαν το όνομα «Μεγάλη Ιωνία» στο ελληνικό βασίλειο που ιδρύθηκε στα περίχωρα της κινεζικής αυτοκρατορίας κατά την Ελληνιστική εποχή.
Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιός θα αναφερθεί στην περίοδο αυτή, σχηματίζοντας μία από τις πρώτες σημαντικές επαφές μεταξύ ενός αστικοποιημένου δυτικού πολιτισμού και του κινεζικού πολιτισμού, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαμόρφωση του Δρόμου του Μεταξιού που θα συνδέει την Ανατολή και τη Δύση, με εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές - και η οποία υπάρχει εκτός της ελληνικής εθνικής αφήγησης. Ο Καλυμνιός είναι γνωστός ποιητής και συγγραφέας στην ελληνική παροικία. Ως δημοσιογράφος διατηρεί μια στήλη στην ελληνική εφημερίδα της Μελβούρνης Νέος Κόσμος, με τίτλο Diatribe, από το 2001. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει επίσης πολυάριθμα έργα επιφανών ελληνοαυστραλών συγγραφέων από τα ελληνικά στα αγγλικά. Τον Νοέμβριο του 2007, του απονεμήθηκε βραβείοτης κυβέρνησης της Βικτώριας για την προσφορά του στον πολυπολιτισμό.

Πότε: Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, 7.00 μ.μ.
Πού: Ελληνικό Κέντρο (Mez, 168 Lonsdale Street, Μελβούρνη)
_____________________________________________________________
Πληροφορίες: 9662 2722 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά