Γ. Πατούλης: «Η ενίσχυση της συνεργασίας μας με το νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής θα φέρει σύντομα σημαντικά αποτελέσματα στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών"

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παρευρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και την παρακολούθησαν πολλοί ελληνοαμερικανοί και αξιωματούχοι της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Μετά το πέρας της τελετής ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο Ελπιδόφορος, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Στο επίκεντρο της σημαντικής συζήτησης υπήρξαν ζητήματα που αφορούσαν την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την Τοπική Αυτοδιοίκηση την Περιφερειακή σιοίκηση στην Ελλαδα. Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την ανέγερση της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν στο Μανχάταν, καθώς και η λειτουργία της Ιστορικής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναπτύξουν κοινές πρωτοβουλίες που θα φέρουν κοντά τη μητέρα Ελλάδα και τους Έλληνες ομογενείς και εξέφρασαν την κοινή τους πρόθεση να συνεργαστούν στενά και δημιουργικά από τις νέες θέσεις τους. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος συνεχάρη τον κ. Πατούλη για τις νίκη του στις εκλογές της Περιφέρειας Αττικής και ο νέος Περιφερειαρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μακροχρόνια φιλία του με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Ο κ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και μας συνδέουν δεσμοί φιλίας και εκτίμησης, για τους οποίους αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένος. Κατά τα χρόνια αυτά είχα την τιμή να επισκεφθώ την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και να ξεναγηθώ προσωπικά από τον Σεβασμιότατο στις εγκαταστάσεις της Σχολής, συμπεριλαμβανομένης και της μνημειακής ιστορικής βιβλιοθήκης της Σχολής της Χάλκης. Είμαι σίγουρος ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος από τη νέα του θέση θα φέρει σύντομα λύση σε αυτό το σημαντικό θέμα. Ο ρόλος του στην ολοκλήρωση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο
σημείο μηδέν στο Μανχάταν θα είναι επίσης καθοριστικός. Πιστεύω ότι σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα και τους επιχειρηματίες, θα επιτύχει γρήγορα σημαντικά αποτελέσματα.»

«Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι μια ευλογημένη και αξιόλογη επιλογή για το ρόλο του, που θα αποδειχθεί καταλυτικός για τον Ελληνισμό και για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Μητέρας Ελλάδας και της Ελληνοαμερικανικής Ομογένειας. Η θεία χάρη του Θεού τον οδήγησε να αναλάβει αυτή τη σημαντική θέση. Αντίστοιχα, οι πολίτες της Αττικής με τίμησαν με την ψήφο τους, και από τον νέο μου ρόλο ως Περιφερειάρχη Αττικής είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε τις γέφυρες μεταξύ της ελληνοαμερικανικής κοινότητας με την Περιφέρεια Αττικής και ευρύτερα την Ελλάδα»

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά