Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, με σκοπό έχει τη διάδοση και προβολή της ιστορίας και της τέχνης του κρητικού χορού, διοργανώνει σειρά σεμιναρίων Κρητικού Χορού με τον πρωτοπόρο εκπαιδευτικό χορού και χορογράφο από την Κρήτη κ. Χρήστο Τζανιδάκη, και την Όλγα Κωστάκη ιδρυτές του Λαογραφικού Ομίλου « Τζανιδακης»
Στόχος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβουρνης είναι η δημιουργία καταρτισμένων και εμπνευσμένων χοροδιδασκάλων οι οποίοι θα μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις που θα αποκτήσουν από τα σεμινάρια του Χρήστου Τζανιδάκη στις υπόλοιπες γενιές.
 
Η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί στα σεμινάρια έχει στόχο την ουσιαστική προσέγγιση της έννοιας της παράδοσης σε πολλές πτυχές της. Στον χορό, πρώτα από όλα, τη φιλοσοφία του κρητικού χορού, τη μουσική, τον στίχο, τους καλλιτέχνες, την ιστορία και πολλά άλλα.
Στόχος του εκπαιδευτικού χορού κ. Χρήστου Τζανιδάκη, είναι να συγκινήσει και να εμπνεύσει τους χορευτές, ανεξάρτητα το χορευτικό επίπεδο και την καταγωγή τους. Στοχεύει στο σεμινάριο ο χορευτής να συνειδητοποιήσει το αίσθημα της δημιουργίας μέσω του κρητικού χορού. 
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 21 μέρες και θα περιλαμβάνει δυο ανοικτά σεμινάρια χορού για ολόκληρη την παροικία, εντελώς δωρεάν, ειδικά σεμινάρια χορού για τα Ημερήσια Ελληνορθόδοξα Κολλέγια και σεμινάρια για δασκάλους, μέλη και τα χορευτικά συγκροτήματα της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης.
 
Τα ανοικτά–δωρεάν σεμινάρια θα γίνουν την Παρασκευή, 11 Μαΐου στη Λέσχη των Μελών του Κρητικού Χωριού, 90 Cathies Lane Wantirna South, και την Παρασκευή,18 Μαΐου στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, 168 Lonsdale Street, Melbourne.
Πηγή: Neos kosmos

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά