Διάλεξη για τις σχέσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, πρόκειται να δώσει η Stephanie Jacobs την Πέμπτη 31 Μαϊου 2018, στο Ελληνικό Κέντρο, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που προσφέρονται από την Ελληνική Κοινότητα  Μελβούρνης
 
Συγκεκριμένα θα επιχειρήσει μια εθνογραφική και διαπολιτισμική προσέγγιση των προσωπικών και κοινοτικών σχέσεων που υπήρχαν κάποτε στα μικτά χωριά της Κύπρου, δείχνοντας ότι στη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1950, πριν από τον εθνικισμό και τις συγκρούσεις, οι Ελληνοκύπριοι (Χριστιανοί) και οι Τουρκοκύπριοι (μουσουλμάνοι) ζούσαν ειρηνικά μαζί. Σύμφωνα με την Jacobs, σε προσωπικό επίπεδο, ισχυρές διαπολιτισμικές πρακτικές και παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των γάμων, κουμπαριών και καλών φιλιών υπήρχαν σε πολλά πρώην μικτά χωριά της Κύπρου.
"Οι ενδείξεις των ισχυρών σχέσεων σε κοινοτικό επίπεδο περιελάμβαναν ανθρώπους να μιλούν τη γλώσσα του άλλου, να φοιτούν στα σχολεία του άλλου, να εργάζονται μαζί, να μοιράζονται τις εορταστικές εκδηλώσεις του άλλου και να εισέρχονται στο θρησκευτικό σπίτι του "άλλου".  Όλα αυτά σκιαγραφούν την εικόνα μιας αρμονικής και ολοκληρωμένης κοινωνίας», λέει. "Πολλές γνήσιες φιλίες υπήρξαν και, από πολλές απόψεις, οι δύο ομάδες ζούσαν ως μια ενιαία κοινότητα. Οι βαθιές συνδέσεις με τους «άλλους» συνέχισαν μέσα από δεκαετίες συγκρούσεων, εθνικισμού, προπαγάνδας, πολέμου και εκτοπίσεων».
Η Stephanie Elisabeth Jacobs είναι δημόσια υπάλληλος με επαγγελματική και ακαδημαϊκή προϋπηρεσία στις διεθνείς σχέσεις. Διαθέτει ευρύ φάσμα εμπειριών στο υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου, στο υπουργείο Πρωθυπουργού και  Υπουργικού Συμβουλίου, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο πρώην υπουργείο Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων. Διαθέτει Bachelor of Arts (Hons) από το Πανεπιστήμιο Monash και Master of International Relations από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Η Stephanie είναι υποψήφια διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Flinders. Η έρευνά της εξετάζει τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοκυπρίων από τα πρώην μικτά χωριά της Κύπρου.
Πότε: Πέμπτη, 31 Mαϊου 2018, 7.00μμ
Πού: Ελληνικό Κέντρο, (Mezzanine, 168 Lonsdale Street, Melbourne)
Πληροφορίες: 9662 2722 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά