Της Γεωργίας Παπαδημητρίου

Ο σπουδαίος ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός πρωταγωνιστεί στο βραβευμένο έργο του David Hare «Ο Φεγγίτης».

 

Το έργο έχει βραβευτεί με το Βραβείο Λόρενς Ολίβιε ως  το καλύτερο έργο της χρονιάς (1996) και όπως έγραψαν οι «Sunday Times»: «Υπάρχουν κάποιες, πολύ σπάνιες, φορές στο θέατρο που ξαφνικά επικρατεί απόλυτη σιωπή. Κανένας ψίθυρος, κανέν α βήξιμο, ούτε καρέκλες που τρίζουν, γιατί οι θεατές είναι καρφωμένοι στις θέσεις τους, καθώς διαισθάνονται ότι αυτό που συμβαίνει επί σκηνής είναι εξαιρετικά συναρπαστικό και κρίσιμο (...) Το έργο του David Hare είναι γεμάτο από τέτοιες στιγμές».

Η ιστορία

'Ενα χειμωνιάτικο βράδυ στο Λονδίνο, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Τομ Σάρτζεντ εμφανίζεται απρόσμενα στο διαμέρισμα της Κίρα Χόλις, τρία χρόνια μετά το τέλος της ερωτικής τους σχέσης. Ο Τομ είναι ένας εύπορος ιδιοκτήτης χώρων εστίασης που έχει χάσει πρόσφατα τη γυναίκα του και επιδιώκει την επανασύνδεση με την πρώην σύντροφό του, Κίρα, η οποία έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της και πλέον εργάζεται ως δασκάλα σε ένα σχολείο στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Λονδίνου.

Οι δυο τους, κατά τη διάρκεα της βραδιάς, παρά τις διαφορετικές πολιτικές τους ιδεολογίες, την αντίληψη τους για τη ζωή και τα προβλήματα του παρελθόντος, θα επιχειρήσουν να επανεξετάσουν τη σχέση τους- για να διαπιστώσουν, αν η παλιά φλόγα ανάμεσά τους, μπορεί να αναζωπυρωθεί. Θα μπορέσει όμως ο Τομ να αποδεχτεί την «καινούργια» Κίρα και θα ενδώσει τελικά εκείνη σε έναν τρόπο ζωής και σε μία κοσμοθεωρία που μέχρι πρότινος είχε απορρίψει;\

Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Καταλειφός και η Λουκία Μιχαλοπούλου. Σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Η μετάφραση είναι της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: 

Τετάρτη: 20.00

Πέμπτη - Παρασκευή: 21.00

Σάββατο: 18.00 και 21.00

Κυριακή: 20.00

Θέατρο Εμπορικόν: Σαρρή 11, Αθήνα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά