Η «Ζιζέλ» προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
 
Η πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα στον απόλυτο γυναικείο χορευτικό ρόλο του κλασικού ρεπερτορίου, τη Ζιζέλ, δίπλα στον συγκλονιστικό Άλμπρεχτ του Σεργκέι Πολούνιν. Δύο σπουδαίοι χορευτές της εποχής μας σε ένα μπαλέτο που έχει σφραγίσει την ιστορία του Θεάτρου Μπολσόι  και παρουσιάζεται στη σκηνή του εδώ και 150 χρόνια.
 
Τη χορογραφία, που βασίζεται στην υπέροχη μουσική του Αντόλφ Αντάμ, υπογράφει ο «τσάρος του ρωσικού χορού» Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Η «Ζιζέλ» προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).
«Ζιζέλ»
Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωρική που είναι ερωτευμένη με τον αριστοκράτη Άλμπρεχτ, χάνει τα λογικά της όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της είναι αρραβωνιασμένος με κάποια άλλη. Με ραγισμένη καρδιά, παίρνει το σπαθί του Άλμπρεχτ και αυτοκτονεί. Ως ξωτικό πια, πνεύμα της νύχτας, ενώνεται με άλλες πληγωμένες κοπέλες που εκδικούνται τους άντρες κάνοντάς τους να χορεύουν μέχρις εξαντλήσεως. Οδηγημένη ωστόσο από την αγνή αγάπη της για τον Άλμπρεχτ, τον προστατεύει από τα άλλα ξωτικά όλη τη νύχτα...
«Ζιζέλ» («Giselle»)
Διάρκεια: 2 ώρες και 20 λεπτά (με διάλειμμα)
Μουσική Adolphe Adam
Χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς
Λιμπρέτο Théophile Gautier και Jean-Henry Saint-Georges
Διανομή
Zιζέλ Σβετλάνα Ζαχάροβα 
Άλμπρεχτ Σεργκέι Πολούνιν 
Μύρτα Εκατερίνα Σιπούλινα
Χανς Ντένις Σάβιν
Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι. 
Τιμές εισιτηρίων
8 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 € (γενική είσοδος)
Eισιτήρια 
210 7282333, megaron.gr 
και σε όλα τα καταστήματα Public 
Πληροφορίες 
210 72.82.333
www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά