Σχεδόν έναν μήνα μετά από την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην διασημότερη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, τη 5th Avenue

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της iefimerida.gr, την παρέλαση των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς, άνοιξε η Νεοϋορκέζικη αστυνομία με το ιππικό της, περιπολικά και πεζοπόρα τμήματα, ενώ ακολούθησαν ελληνικά σχολεία και εκκλησίες καθώς και ομάδες Ελλήνων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ όπως γιατροί, δικηγόροι, αστυνομικοί και πυροσβέστες. Την παρέλαση παρακολούθσαν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο κυβερνήτης της Νέας Υορκης Άντριου Κουόμο και ο Δημαρχος Μπιλ Ντε Μπλασιο, ενώ ρόλο τελετάρχη είχαν ο ομογενής Τζων Κατσιματίδης και ο κατασκευαστής Παντελής Μπούμπουρας. Στη Νέα Υόρκη ταξίδεψαν η  υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά που εκπροσώπησε την κυβέρνηση  και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Το κλίμα φορτίστηκε όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του στο Αιγαίο, όταν έπεσε με το Mirage 2000-5 στα ανοιχτά της Σκύρου. Για πρώτη φορά φέτος  συμμετείχαν απόστρατοι άνδρες των ΟΥΚ.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά