Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μοιάζουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην Τουρκία να πραγματοποιήσει προεκλογικές εκστρατείες στο έδαφός τους
 
Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, στο πλαίσιο της συνάντησης των G8 στο Τορόντο του Καναδά, τόνισε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη για τις εκλογές που θα γίνουν τρεις μήνες από τώρα σε άλλη χώρα. Δεν θα επιτρέψουμε καμία προεκλογική καμπάνια να διεξαχθεί στη Γερμανία». Στο ίδιο κλίμα, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι «η οργάνωση συγκεντρώσεων στην Ολλανδία εν όψει των τουρκικών εκλογών δεν είναι επιθυμητή».  Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για τουρκικές εκλογές, η προεκλογική εκστρατεία θα έπρεπε επομένως να μείνει στην Τουρκία", εξηγώντας ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις "μπορεί να διασαλεύσουν τη δημόσια τάξη" στη χώρα του.

Την Παρασκευή, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι η Βιέννη δεν επιθυμεί και δεν θα εγκρίνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της Τουρκίας στο έδαφός της. Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο της χώρας του είπε επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί "να εργαλειοποιήσει τις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη".

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά