Μια Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων «εισβάλλει» με τα έργα της στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου. Πρόκειται για τη Λίλιαν Συρίγου, της οποίας τα έργα θα τοποθετηθούν στο προσωρινό πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου. Το προσωρινό πωλητήριο θα στηθεί για τις ανάγκες της νέας περιοδικής έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στις 26 Απριλίου και θα περιλαμβάνει έργα του Ογκίστ Ροντέν

 

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Ροντέν και η τέχνη της αρχαίας Ελλάδας», και σε αυτήν θα δούμε γλυπτά του διάσημου καλλιτέχνη, τα οποία μάλιστα θα παρουσιαστούν στην ίδια αίθουσα όπου βρίσκονται τα  Γλυπτά του Παρθενώνα. 

«Πριν από λίγο καιρό μού έστειλαν ένα e-mail από μια επιτροπή του μουσείου, ζητώντας μου να τους στείλω έναν κατάλογο με όλη τη σειρά κοσμημάτων που έχει τον τίτλο “One day I will travel the world”», δηλώνει στην εφημερίδα «Δημοκρατία», η ταλαντούχα δημιουργός. Και συνεχίζει: «Επέλεξαν κομμάτια από τη δουλειά μου, και συγκεκριμένα τα κολιέ που αναπαριστούν το Παρίσι. Τους έκανε εντύπωση το βιογραφικό μου και, απ' ό,τι μου είπαν, τους ενθουσίασε το γεγονός ότι είμαι Ελληνίδα».

Τα κοσμήματα θα παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο όσο διαρκέσει και η έκθεση, δηλαδή έως τα τέλη Ιουλίου. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά