Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε μπροστά στις κάμερες ότι θεωρεί την Ελλάδα ως τη δεύτερη πατρίδα του. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη μου πατρίδα», ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

 

«Πιστεύω οτι η Ελλάδα είναι η δεύτερή μου πατρίδα. Παρατήρησα με πολύ μεγάλη συμπάθεια αλλά μακρόθεν τη διαδρομή του ελληνικού λαού. Και ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα εγώ παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα δεν είναι για μένα μία ουδύτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η Ευρωπαϊκή σκέψη», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.

Και πρόσθεσε: «Επόμένως η Ελλάδα, περισσότερο από άλλες χώρες, σφυρηλάτησε τη μοίρα της Εύρωπης. Ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα οτι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου. Ο φίλος μου ο Δ. Αβραμόπουλος είναι μάρτυρας αυτού. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρίσκομαι εδώ», συμπλήρωσε. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά