Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Süleyman Özkaynakçı, ο συγκυβερνήτης του τουρκικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016 , μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Είναι ένας από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες από το καθεστώς Ερντογάν και δέφυγαν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου, δόθηκαν στον Τούρκο αξιωματικό,  τα χαρτιά του και πέρασε τις πύλες του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο μέχρι σήμερα, με προορισμό σπίτι σε άγνωστη τοποθεσία.  Η κατοικία του θα φρουρείται από άνδρες της ΕΛΑΣ

Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου. 

Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά