Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές του Εβρου, το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαΐου, όταν στις 4 το μεσημέρι ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα

 

Οι πρώτες πληροφορίς έκαναν λόγο ότι επρόκειτο για Τούρκο στρατιωτικό, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος -ο οποίος έφερε πάνω του πολιτική ταυτότητα- είναι εργάτης. Ο 37χρονος λέγεται Μουσά Αλερίκ και οδηγούσε σκαπτικό μηχάνημα που ανήκει στον δήμο της Αδριανούπολης. 

Η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Τούρκο το πρωί της Πέμπτης 3 Μαΐου να οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ορεστιάδας, που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Τούρκος χειριστής του σκαπτικού μηχανήματος παρά τις προειδοποιήσεις των Ελλήνων στρατιωτικών του φυλακίου των Καστανιών, ακριβώς πάνω στον δρόμο που χωρίζει τις δύο χώρες, εισήλθε στην Ελλάδα και αμέσως ακινητοποιήθηκε για να παραδοθεί στη συνέχεια στην αστυνομία.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αντιλήφτηκε ότι πηγαίνει σε λανθασμένη κατεύθυνση όταν είδε τις ειδοποιήσεις των Ελλήνων στρατιωτικών, όμως δεν πρόλαβε αμέσως να κάνει αναστροφή και γι’ αυτό σταμάτησε λίγα μέτρα αργότερα.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά