Η ομιλία του πρωθυπουργού στο αγρόκτημα του Παλλημνιακού Ταμείου 

Στην Ιστορία της Λήμνου αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στα πρώτα λεπτά της ομιλία του στο αγρόκτημα του Παλλημνιακού Ταμείου. Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε: «Η Λήμνος είναι από τους πρώτους φιλόξενους χώρους υποδοχής προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής», υπενθύμισε ο Aλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο αγρόκτημα του Παλλημνιακού Ταμείου. Και πρόσθεσε: «Βέβαια κανείς δεν μπορεί να λησμονεί, ότι λίγα μίλια παραδίπλα βρίσκεται ο Αη-Στράτης, ένας τόπος μαρτυρίου και ζωντανό μνημείο για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο καθήκον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το νησί της Λήμνου και άλλες ακριτικές περιοχές της χώρας μας: «Το πρώτο καθήκον μας είναι αυτό της ασφάλειας, της διαφύλαξης των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Ειδικά σήμερα, σε μία περίοδο αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή αλλά και με έναν γείτονα που αρέσκεται στις προκλητικές ενέργειες χωρίς να αντιλαμβάνεται πάντα ότι αυτές οδηγούν σε αδιέξοδο. Αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και συνεργασίας διαθέτοντας ταυτόχρονα την ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και τα άξια στελέχη βεβαίως των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να διασφαλίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα».

Αναφερόμενος στο δεύτερο καθήκον της κυβέρνησης, τόνισε: «Δεύτερο καθήκον μας είναι μέριμνα για βελτίωση ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον τόπο. Με σχέδια και ιεραρχήσεις,. ώστε να προχωρήσουμε- το γρηγορότερο δυνατό- στις παρεμβάσεις που οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη. Και αυτή την αρχή κάναμε με τον θεσμό των περιφερειακών συνεδρίων και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι στη Λήμνο. Ηρθα από το πρωί να βρεθώ πόρτα πόρτα στην αγορά, στα μαγαζιά, με τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, να ακούσω τα παράπονα τους και να πάρω ελπίδα, πίστη και δύναμη , διότι από τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους παίρνεις δύναμη για να προχωρήσεις. Από αυτούς που έχουν αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της βιοπάλης», τόνισε.

«Μετά από 8 δύσκολα χρόνιας, η χώρα κατάφερε να σταθεί όρθια και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση. Πλέον κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει τι θα κάνουμε γιατί μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Και σε λίγους μήνες, στο τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μία δύσκολη περιπέτεια στην οποία οδηγήθηκε εξαιτίας μιας αλόγιστης διαχείρισης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Σήμερα, όμως, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ξανά με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κοιτώντας σας στα μάτια, σας διαβεβαιώνω ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια όχι μόνο ως πύλη εξόδου από τα προγράμματα αλλά υλοποιώντας πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης των χαμηλότερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης  με το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα κάνει πράξη  το όραμα για δίκαιη ανάπτυξη», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά