Εφ’ όλης της ύλης ήταν η τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, κατά την οποία αναφέρθηκε στον λόγο της επίσκεψης του πρίγκιπα Κάρολου στην Ελλάδα
 
Στη συνέντευξή της προς τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, η πρέσβης της Μ. Βρετανίας, Κέιτ Σμιθ αποκάλυψε ότι «σκοπός της τριήμερης επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους είναι «να αναδείξει την ιστορική και τη σύγχρονη σχέση των δύο χωρών και να υποδηλώσει την εκτίμηση της Βρετανίας στη συνεισφορά της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».
Για το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους:
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την κατάθεση στεφανιού στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα δεχθούν το πριγκιπικό ζευγάρι στο προεδρικό μέγαρο και ο Κάρολος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την πρώτη μέρα.
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος θα τους παραθέσει επίσημο δείπνο.
Την Πέμπτη οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μεταβούν στον Πειραιά για επαφές μέσα από τις οποίες «θα αναδειχθούν οι σχέσεις στη ναυτιλία και την άμυνα».
Θα δοθεί επίσης έμφαση «στη  συνεργασία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, στον πολιτισμό και στην παιδεία».
Στην Κνωσσό και σε Κρητικό γλέντι
Την Τρίτη ημέρα θα μεταβούν στην Κρήτη και «θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που έχει συνδεθεί με την Βρετανική αρχαιολογική σχολή Αθηνών και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ένα κρητικό γλέντι».
Ελληνες που ζουν στη Βρετανία
Στη Μεγάλη Βρετανία ζουν 11.000 έλληνες φοιτητές και συνολικά περίπου 70.000 Ελληνες. Ελάχιστα πράγματα θ’ αλλάξουν γι’ αυτούς που ζουν τώρα στη Βρετανία-τα δικαιώματά τους είναι εξασφαλισμένα - και γι αυτούς που  θα έρθουν στη μεταβατική περίοδο οι οποίοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες που ζουν τώρα στη Βρετανία. Αυτό που περιμένουμε είναι το καινούργιο σύστημα μετανάστευσης της Βρετανίας, που νομίζω ότι θα ανακοινωθεί το Φθινόπωρο.
Ως προς τους φοιτητές, υπογράμμισε ότι «η διεθνής εκπαίδευση στη Βρετανία αποτελεί τον έκτο τομέα σε μέγεθος της οικονομίας μας και δεν θα χάσουμε αυτό το πλεονέκτημα εύκολα».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά