Αμηχανία στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση της επακούμβησης της κανιοφόρου «Αρματωλός» από τουρκικό εμπορικό πλοίο στα ανοιχτά της Μυτιλήνης- Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr απομακρύνεται ο κυβερνήτης του «Αρματωλού»

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για χειριστικό λάθος του τουρκικού εμπορικού πλοίου Karmate ή αν τελικά έβαλε στο στόχαστρο το ελληνικό πολεμικό πλοίο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής,  4 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης με το τουρκικό πλοίο των 2.000 τόνων να προσεγγίζει το ελληνικό πολεμικό πλοίο από πίσω και αριστερα και με τη δεξιά του πλευρά να πέφτει πάνω στην κανονιοφόρο του ΠΝ.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του protothema.gr, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, αποφάσισε να αντικατασταθεί ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου. «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Στο συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε τα ξημερώματα η ευθύνη δεν ανήκει στον κυβερνήτη της'κανονιοφόρου αλλά στο τουρκικό εμπορικό πλοίο. Παρ' όλα αυτά ελήφθη η απόφαση να αντικατασταθεί ο κυβερνήτης του "Αρματωλός"», επισημαίνει στο protothema.gr ανώτατη στρατιωτική πηγή. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά