Ο διεθνούς φήμης κριτικός γεύσης John Mariani σε άρθρο του στο «Forbes» εκθειάζει το ελληνικό εστιατόριο «Nerai» που βρίσκεται στο Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης. Γνωστός για τις αυστηρές του κριτικές αλλά και την τεράστια συνεισφορά του στη γαστρονομική βιβλιογραφία ο Mariani δίνει το «δέκα στα δέκα» στο ελληνικό εστιατόριο και το τοποθετεί στο πάνθεον της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης της Νέας Υόρκης
 
Το εστιατόριο «Nerai» άνοιξε τις πόρτες του 5 χρόνια πριν και όπως τονίζει ο αρθρογράφος, τόσο τα πιάτα του, αλλά και η αισθητική του μαγαζιού, το κατατάσσουν στην κορυφή των ελληνικών εστιατορίων της Νέας Υόρκης, πάνω από αξιόλογα εστιατόρια όπως το «Milos» και το «Molyvos». Δε διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει τα πιάτα του «Nerai» ως «το καλύτερο ελληνικό φαγητό που έχω δοκιμάσει σε αυτή τη χώρα».
Υπό τις οδηγίες των τριών Ελλήνων ιδιοκτητών του εστιατορίου, Σπύρου Μενεγάτου, Κώστα Γιούση και Ντίνου Γουρμού, αλλά και του ταλαντούχου νέου τους σεφ, τα στάνταρ της εξυπηρέτησης και η ποιότητα του φαγητού έχουν εκτοξευθεί. Ειδική μνεία γίνεται και στον κατάλογο με τα κρασιά που διαθέτει το «Nerai», στην οποία αναγράφονται 500 διαφορετικές ετικέτες. 
Το μενού του εστιατορίου αποτελείται από αμιγώς ελληνικά πιάτα που αναδεικνύουν τις πρώτες ύλες της χώρας μας. Παστιτσάδα με τυρί «Μετσοβόνε», μπισκ θαλασσινών με «Μεταξά», σούπα «Κακαβιά» και λαυράκι στα κάρβουνα με λαδολέμονο είναι μόνο μερικές από τις εντέχνως παραποιημένες παραδοσιακές συνταγές που εκτελούνται και παρουσιάζονται με μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές. Ενδεικτικό πιάτο ενός τέτοιου «παντρέματος» είναι ο εξαιρετικός μουσακάς με πάπια.
 
Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά