Συνέντευξη στη Γεωργία Παπαδημητρίου

 

 

K. Καψή, η φιλοξενία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικογένεια Capsis, όταν ιδρύθηκε η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειάς σας, το Capsis House Egypt, στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στην Αίγυπτο. Τι περικλείει η λέξη φιλοξενία για εσάς;
Προέρχομαι από μία οικογένεια με χρόνια παράδοση στον ξενοδοχειακό κλάδο, αφού η εταιρεία Capsis ξεκίνησε από το ξενοδοχείο Capsis House του Καίρου που ανήκε στην οικογένεια του μπαμπά μου Θάνο Καψή. Η μητέρα μου, Μαρίκα Καψή, είχε το όραμα και ανέπτυξαν μαζί 17 ξενοδοχεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας…εγώ συνέχισα το όραμα της και ανέπτυξα ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του ομίλου, στην Κρήτη, το OUT OF THE BLUE, Capsis Elite Resort.


Η λέξη «φιλοξενία» είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον Ελληνικό Τουρισμό, είναι μία λέξη που δεν υπάρχει και δεν μεταφράζεται σε καμία άλλη γλώσσα.
Για εμένα το πιο σημαντικό κομμάτι που εμπεριέχεται μέσα στην έννοια «φιλοξενία» είναι να κάνουμε τον επισκέπτη μας  να αισθάνεται ζεστά και άνετα σαν να είναι στο σπίτι του, προσφέροντας του όμως μοναδικές παροχές, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις στις οποίες θα ονειρεύεται να ξαναγυρίσει. Για αυτό τον λόγο, μαζί με την ομάδα μου, που είναι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια, έχουμε φροντίσει ώστε το προσωπικό μας στοιχείο να είναι παντού μέσα στο ξενοδοχείο, διάχυτο. Από τα εστιατόρια και την κουζίνα, μέχρι τα δωμάτια τα οποία τα περισσότερα είναι διακοσμημένα διαφορετικά μεταξύ τους με έπιπλα που έχω επιλέξει η ίδια από τα ταξίδια μου, το προσωπικό άγγιγμα, η πρωτοτυπία και η αγάπη για αυτό που κάνουμε είναι εμφανή.  

Σήμερα, το ξενοδοχείο Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Κρήτη, θεωρείται ένα «στολίδι» όχι μόνο για το νησί της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, φέροντας πέντε αστέρια. Ποια είναι τα στοιχεία που θεωρείτε ότι το κάνουν μοναδικό;
Θεωρώ ότι ένα από τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό είναι η θετική αύρα του ξενοδοχείου και η τοποθεσία του, αφού βρίσκεται πάνω σε μια ιδιωτική χερσόνησο, που περιβάλλεται από θάλασσα και από έναν υπέροχο βοτανικό κήπο. Σχεδόν από όλα τα σημεία του ξενοδοχείου, ο πελάτης μπορεί να βλέπει την θάλασσα.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ξενοδοχείο χρονολογείται από το 1978. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο περιβάλλοντας χώρος του (οι κήποι, τα δέντρα, τα λουλούδια, οι φυσικοί καταρράκτες, λιμνούλες κλπ) είναι 40 ετών, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις είναι καινούριες, αφού το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου γκρεμίστηκε και ξαναφτιάχτηκε από την αρχή το 2007. Αυτό έγινε γιατί λόγω των διεθνών αλλαγών στην τουριστική βιομηχανία, αποφάσισα να μετατρέψω το ξενοδοχείο μου από συνεδριακό ξενοδοχείο σε πολυτελές ξενοδοχείο που να απευθύνεται κυρίως στην upscale clientele. Αυτή λοιπόν η λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική, γιατί οι φιλοξενούμενοι μας βρίσκονται και κάνουν χρήση ολοκαίνουριων εγκαταστάσεων οι οποίες βρίσκονται σε ένα φυσικό περιβάλλον πολύ πλούσιο, το οποίο φροντίζουμε εδώ και 40 χρόνια να παραμείνει ζωντανό και αναλλοίωτο.


Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που μας διαφοροποιεί είναι ότι πάντα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελάτων μας και τις εξελίξεις της αγοράς. Για αυτό τον λόγο είμαστε μία εταιρεία που κάθε χρονιά επενδύουμε σε νέες υπηρεσίες και υποδομές, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι πρωτοποριακές. Είμαστε το μοναδικό ξενοδοχείο που έχουμε Club για τα παιδιά, το οποίο είναι μια ρεπλίκα της Κνωσού και τα παιδιά συνδυάζουν το παιχνίδι με την μάθηση. Είμαστε το πρώτο ξενοδοχείο που έφτιαξε 3 διαφορετικά Escape rooms, μέσα στους χώρους του, ώστε να προσφέρουμε στους φιλόξενούς μας αλλά και στην τοπική αγορά επιπλέον μορφές ψυχαγωγίας. Κάθε χρόνο, ανακαινίζουμε τους χώρους μας, φτιάχνουμε καινούρια εστιατόρια και μπαρ, αλλά και νέες δραστηριότητες, για παράδειγμα φέτος εγκαινιάσαμε την καινούρια μας παιδική, όλη φτιαγμένη από φυσικό ξύλο.


Μία όμως από τις πιο σημαντικές και πρωτοποριακές κινήσεις μας είναι η δημιουργία του wellness & medical department, αφού είμαστε το μοναδικό ξενοδοχείο που μετά από πολύ εξειδικευμένη έρευνα αγοράς, έχουμε καταφέρει να είμαστε πολύ δυνατοί στον συγκεκριμένο τομέα με Inhouse εξειδικευμένο προσωπικό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.


Είναι γεγονός ότι ξενοδοχεία σαν το Out of the Blue Capsis Elite Resort, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού. Αναγνωρίζεται η συμβολή σας από την πολιτεία;
Έχοντας συνεχώς νέες ιδέες και πρωτοποριακά σχέδια για τον τουρισμό, μέσα στην πάροδο των χρόνων έχουμε καταφέρει να καινοτομήσει πολλές φορές, συμβάλλοντας στην τουριστική οικονομία της χώρας όπως επίσης και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Κρήτης και της Αγίας Πελαγίας, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο. Κάνοντας μία σύντομη ανασκόπηση είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι το 1996 είμαστε η πρώτη εταιρεία που κράτησε το ξενοδοχείο της ανοιχτό καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανατροπή του φαινομένου της εποχικότητας.


Πρωτοπόρος επίσης στον συνεδριακό τουρισμό έχουμε φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο μεγάλα διεθνή συνέδρια, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην ευημερία της τοπικής οικονομίας αλλά και στην προώθηση της Ελλάδας και της Κρήτης παγκοσμίως.


Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω δημιουργούμε ένα πολύ δυνατό wellness department, με πλήρως εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο διαμένει μέσα στο ξενοδοχείο και προσφέρει  εξατομικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες. Σε συνδυασμό με εξειδικευμένα μηχανήματα στον χώρο της ευεξίας και της κοσμετικής κάνουν το ξενοδοχείο ένα από τα πιο δυνατά στον χώρο του.


Συνολικά το ξενοδοχείο διαθέτει 465 δωμάτια, bungalows, σουίτες και βίλλες και απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος πελατείας. Απασχολεί περίπου 400 υπάλληλους (κυρίως προερχόμενοι από την τοπική κοινωνία) κατά την διάρκεια της σαιζόν και έχοντας υψηλά ποσοστά πληρότητας, η λειτουργία του βοηθάει ποικιλοτρόπως στην οικονομία του νησιού.

Στο Out of the Blue Capsis Elite Resort, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πολυτέλεια, αλλά και στην ευεξία και στην χαλάρωση. Στην επίσημη ιστοσελίδα του, το ξενοδοχείο χαρακτηρίζεται ως ένα μοναδικό κέντρο υγείας και ευεξίας. Τι σας ενέπνευσε να δώσετε στο ξενοδοχείο αυτή την κατεύθυνση;
Ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του ξενοδόχου είναι να αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις της αγοράς και να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτές. Κάνοντας λοιπόν εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς αλλά και από προσωπική εμπειρία συνειδητοποίησα ότι λείπει από την αγορά ένα εξειδικευμένο κέντρο υγείας και ευεξίας που να βρίσκεται μέσα σε ένα resort, ώστε οι πελάτες να μπορούν να συνδυάζουν τις διακοπές τους με τις υπηρεσίες της ευεξίας. Επιπλέον το γεγονός ότι το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στην Κρήτη προσφέρει ένα ακόμη πλεονέκτημα λόγω της ιδιαιτερότητας της τοποθεσίας και της διατροφής.  


Έτσι, To 2014, υπογράφουμε αποκλειστική συνεργασία με τον Pierre Dukan και είμαστε το μοναδικό ξενοδοχείο που εφαρμόζει την δίαιτα Dukan στην Ελλάδα, προσαρμοσμένη στα Μεσογειακά πρότυπα. Μέσω αυτού γίνεται μεγάλη προώθηση στον εξωτερικό της Ελληνικής κουζίνας και της Μεσογειακής διατροφής.
Η συγκεκριμένη κίνηση είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, έτσι πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω δημιουργούμε ένα πολύ δυνατό wellness department, με πλήρως εξειδικευμένο προσωπικό και προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες.
Το 2017, πρωτοπορούμε για άλλη μια φορά και δημιουργούμε ένα μοναδικό στο είδος του πρόγραμμα λειτουργικής αποτοξίνωσης το DETOX 5+ ™ το οποίο σε συνδυασμό με την Μεσογειακή Κρητική διατροφή, χρησιμοποιώντας βιολογικές ύλες και με εξειδικευμένα προγράμματα, κατατάσσει το ξενοδοχείο σε ένα από τα πιο εξελιγμένα προγράμματα και μοναδικό πρόγραμμα στον τομέα της ευεξίας και υγείας.


Αυτή την στιγμή λοιπόν προσφέρουμε στους φιλοξενούμενους μας, την δυνατότητα να επιλέξουν κάποια ειδική διατροφή (dukan, detoxification ή διατροφή αποκλειστικά εξειδικευμένη στις ανάγκες τους) σε συνδυασμό με εξειδικευμένα μηχανήματα για καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα. Στον τομέα της αισθητικής και σε αποκλειστική συνεργασία με εξειδικευμένο γιατρό, προσφέρουμε την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε υπηρεσίες cryolipolysis, non-surgical face lifting & tightening (doublo-s), non-invasive fat loss (verju), mesotherapy, biorevatilization, facial rejuvenation, botox, fillers και πολλές άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στοχεύετε στους επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα για Wellness-Spa/ Τουρισμό Ευεξίας;
Μπορούμε να πούμε ότι στόχος μας είναι οι επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν μοναδικές διακοπές, με άρωμα Ελλάδας, επισκέπτες που επιθυμούν να λάβουν στις διακοπές τους ειλικρίνεια, σεβασμό, επαγγελματισμό, φιλόξενο πνεύμα, ευελιξία, αυθεντικότητα και χαμόγελο. Παράλληλα, βέβαια στοχεύουμε στους επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα για Wellness-Spa/ Τουρισμό Ευεξίας, αφού όλες οι παραπάνω υπηρεσίες μας, μας κατατάσσουν ένα από τα εξελιγμένα και εξειδικευμένα κέντρα ευεξίας μέσα σε ξενοδοχείο στην Ευρώπη.

Στις εγκαταστάσεις σας, φιλοξενείτε επτά εστιατόρια που έχουν στα μενού τους, πιάτα της ελληνικής και κρητικής διατροφής. Αναγνωρίζετε τα οφέλη της ελληνικής και κρητικής διατροφής.
Τα οφέλη της Κρητικής διατροφής είναι αναγνωρισμένα από την αρχαιότητα, ενώ το 1960 η Κρήτη ορίστηκε και επισήμως από τους επιστήμονες υγείας και ευεξίας το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής. Βεβαίως και αναγνωρίζω τα οφέλη της και είμαστε ευλογημένοι για τον τόπο μας και για αυτά που μας προσφέρει. Εμείς ακολουθούμε την Κρητική διατροφή και όλο το διατροφολογικό πλάνο μας προσαρμόζεται στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Είναι αλήθεια ότι στο ξενοδοχεία καλλιεργείτε τα δικά σας οργανικά φρούτα, λαχανικά και βότανα;
Ναι, είναι αλήθεια. Έχουμε 3 θερμοκήπια στα οποία καλλιεργούμε τα δικά μας οργανικά φρούτα, λαχανικά και βότανα και τα χρησιμοποιούμε στα εστιατόρια του ξενοδοχείου μας. Επίσης η διατροφή μας Detox 5+™  στηρίζεται στις οργανικές μας καλλιέργειες.

Είναι ίσως μία από τις μικρές εκείνες λεπτομέρειες που κατατάσσουν το ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου. Η διεθνής αναγνώριση, θα λέγαμε ότι ανεβάζουν ακόμη υψηλότερα τα στάνταρ της ποιότητας;
Βέβαια, η διεθνής αναγνώριση, ανεβάζει ακόμη περισσότερο στα στάνταρ της ποιότητας. Το γνωρίσουμε πολύ καλά, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και το δουλεύουμε συνεχώς, για αυτό τον λόγο κάθε χρόνο πρωτοπορούμε με καινούριες ενέργειες, ώστε κάθε φορά να ανταγωνιζόμαστε τον εαυτό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά