«Βόρεια Μακεδονία» είναι η «λύση» του ονοματολογικού για τα Σκόπια, στο πλαίσιο συμφωνίας της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ που θα υπογραφεί το Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες. Ο Μίκης Θεοδωράκης που πρωτοστάτησε στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για το Μακεδονικό, σε κείμενό του, έκανε λόγο για μία «ιστορική ήττα» της Ελλάδας με επιπτώσεις που όπως τόνισε θα είναι «απρόβλεπτες» για τη χώρα και τον ελληνικό λαό

 

Το κείμενο του Μικη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.

Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Αθήνα, 12.6.2018

Μίκης Θεοδωράκης

https://www.protothema.gr/politics/article/796115/mikis-theodorakis-praxi-istorikis-ittas-kai-ethnikis-meiodosias-i-sumfonia-gia-to-skopiano/"}" data-title="Μίκης Θεοδωράκης: Πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας η συμφωνία για το Σκοπιανό" data-url="https://www.protothema.gr/politics/article/796115/mikis-theodorakis-praxi-istorikis-ittas-kai-ethnikis-meiodosias-i-sumfonia-gia-to-skopiano/" data-description="Ποδοπατήθηκε η θέληση του ελληνικού λαού, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον, απρόβλεπτες οι συνέπειες για τη χώρα">
191
SHARES

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά