Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα των Προσφύγων, Έλληνες Σεφ και Πρόσφυγες μάγειρες ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κουζίνα για καλό σκοπό.

 Μοναδικές γεύσεις προερχόμενες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Ιράν, το Κονγκό αλλά και το Μαρόκο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι επισκεφτούν τα δεκατρία εστιατόρια που ανήκουν σε πρόσφυγες μάγειρες που ζουν στην Ελλάδα ή τους υποδέχονται στην κουζίνα τους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Στην κουζίνα με τους Πρόσφυγες-Cooking #With Refugees". Το φεστιβάλ οργανώνει η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (Υ.Α) μαζί με τους εταίρους της.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα σήμερα να δοκιμάσει πεντανόστιμα συριακά και ποντιακά εδέσματα από τον Barshank και τον Γιώργο Γληνό στην καντίνα Food Truck που θα βρίσκεται στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Η Touria θα βρίσκεται στο StrEaters, το πρώτο food court της Αθήνας και θα προσφέρει Μαροκινό street food γεμάτο αρώματα και γεύση σε συνεργασία με τον σεφ Μιχάλη Γιαννόπουλο. Η Roaa Sabah θα βρίσκεται στο Mama Roux στο Μοναστηράκι, θα υποδεχτεί την Asma και μαζί θα μοιραστούν και θα συνδυάσουν υπέροχα συνταγές από το Ιράκ και τη Συρία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες- Cooking#With Refugees" οι λάτρεις του φαγητού θα μπορούν να δοκιμάσουν πιάτα από εστιατόρια προσφύγων. Συγκεκριμένα, την πόρτα της θα ανοίξει η Φωλιά του Reza Golami στα Εξάρχεια που έχει παραδοσιακή αφγανική κουζίνα αλλά και το εστιατόριο Golden Phoenix στο Κεφαλάρι που έχει ασιατική κουζίνα.

Στη βορειοδυτική Ελλάδα, στα Ιωάννινα το φεστιβάλ θα παρουσιάσει κουζίνες της Συρίας, του Αφγανιστάν και του Κονγκό από τον Ibrahim, τον Faraidoon αλλά και τον Espoir, οι οποίοι θα μαγειρέψουν μαζί με τον Ανδρέα Γεωργούλη, τη Γιάννα Τέφα, τον Τζώρτζη Τσόλη αλλά και τη Μαρία Κλήμη στα εστιατόρια Όμιλος και Πρεσβεία.

Το Φεστιβάλ 'Στην κουζίνα με τους Πρόσφυγες-Cooking #With Refugees" στηρίζεται από οργανώσεις που έχουν ως στόχο την ομαλή ένταξη των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στο να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, όπως η ARSIS-Association of the Social Support of Youth, η Caritas Hellas, η Melissa Network of Migrant Women in Greece, η Intersos Hellas και η ASB. Μέρος των εσόδων των εστιατορίων θα δοθεί από τα συμμετέχοντα εστιατόρια σε οργανώσεις υποστήριξης προσφύγων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηφαίστου 1 & Κυκλάδων
+30 210 3218880
15354, Γλυκά Νερά